Romana English


InfoLine
Cluj-Napoca:
+40 760 692 369

Sibiu:
+40 269 231 696

Rm. Vâlcea
+40 760 692 369Broşura servicii

Conţine prezentarea serviciilor de contabilitate, consultanţă contabilă, evaluări, audit financiar şi bugetar, expertize contabile oferite de compania noastră in Cluj-Napoca si Sibiu.

Financiar Srl - Brosura servicii contabilitate in Cluj si Sibiu

Curs valutar

EUR Euro4.7081  RON

USA UDS4.1377  RON

Detalii

Caută în dicţionar

Caută

Dicţionar de termeni economici

<  A  B  C  D  E  F  G  I  L  M  N  O  P  R  S  T  V 

Paritate
Curs de schimb.

Perioada de credit
Intervalul de timp oferit clientilor din momentul vanzarii unui produs pana in momentul platii contravalorii acestuia

Perioada de gratie
O perioada de (in general 30 de zile) de la data stabilita initial ca zi de plata a primei, in care nu se aplica penalitati. Polita ramane valabila in toata aceasta perioada.

Persoana
Orice persoana fizica sau juridica

PIN
Numar de identificare personal; este un numar unic alocat de catre emitent titularului de card si care care ii confera acestuia din urma siguranta in accesarea terminalului bancar si care previne utilizarea cardului de catre persoane neautorizate.

POS
Terminal bancar amplasat la comercianti (supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.), conectat la sistemul bancii printr-o linie telefonica si care permite efectuarea in timp real a autorizarii, inregistrarii si transferului de bani direct din contul cumparatorului in cel al vanzatorului cand plata este efecuata cu ajutorul unui card bancar.

Prefinantare
Alocare de resurse, cu titlu provizoriu, pentru finantarea unei operatiuni economice, in asteptarea mijloacelor de finantare permanente.

Pret de piata
Suma care ar fi platita de un client independent unui furnizor independent in acelasi moment si in acelasi loc, pentru acelasi bun sau serviciu ori pentru unul similar, in conditii de concurenta loiala

Prima de asigurare
Suma (in lei) ce trebuie platita de catre Contractant conform tabelului de prime in schimbul preluarii de catre asigurator a riscurilor asigurate; astfel prima de asigurare poate fi unica: Contractantul plateste anticipat o singura suma pentru intreaga perioada de asigurare sau fractionara: Contractantul plateste o suma fixa la interval de 3, 6 sau 12 luni.

Prima esalonata
Prima de asigurare platibila la date specificate in polita de asigurare de-a lungul perioadei de plata a primelor

Proprietate imobiliara
Orice teren, cladire sau alta constructie ridicata ori incorporata intr-un teren

Provizion
Suma afectata de o companie pentru acoperirea unei obligatii sau a unei pierderi virtuale, viitoare sau eventuale.